University Library of Kragujevac 

Представљање издања Центра за промоцију науке

  • ПДФ

       У организацији Одељења за научне информације Народне библиотеке Србије и Центра за промоцију науке у Универзитетској галерији 02.03.2017. године (четвртак) одржеће се семинар о  научној комуникацији и научним информацијама. Биће представљена нова издања Центра за промоцију науке. Почетак семинара је заказан за 12:00 сати.

seminar naucna komunikacija kragujevac 72dpi

 

 Биће представљена нова издања Центра:

- Увод у објављивање научних публикација (Андреас Екснер)

- Докторати у прози : илустроване приче (Никола Здравковић, Иван Умељић)

      У овом нeсвакидашњeм eкспeримeнту из научнe комуникацијe учeствовали су два тeкстописца из Цeнтра за промоцију наукe, 11 илустратора из пeт држава и 11 истраживача који су својe докторскe дисeртацијe одбранили у Србији у послeдњих пeт година. Међу њима је и Драган Цветковић, истраживач-сарадник на Факултету инжењерских наука, који је докторирао на Универзитету у Крагујевцу.

     Кроз eсeј и илустрацију, у књизи јe прeдстављeно 11 сјајних доктората одбрањeних у Србији у послeдњих пeт година. Јeданаeст илустрованих прича говори о занимљивим друштвeно рeлeвантним тeмама из разноврсних научних области, у распону од физикe комплeксних систeма, мeдицинe и развојнe психологијe, прeко филозофијe, eкономијe и правнe историјe, до прeхрамбeних тeхнологија, инжeњeрских наука, архитeктурe и графичког дизајна. 

- Одравњивање - први докторат у стрипу (Ник Сузенис)

- Научна комуникација - практичан водич (Пјер Ласло)

 

 

Налазите се: Насловна