University Library of Kragujevac 

Исидора - између мира и немира

  • ПДФ

      Централна манифестација којом ће Универзитетска библиотека у Крагујевцу обележити четрдесет година постојања и рада је изложба посвећена Исидори Секулић, реализована у сарадњи са Универзитетском библиотеком "Светозар Марковић" у Београду. Отварање изложбе ИСИДОРА - између мира и немира одржаће се у петак, 19.05.2017. године, у Универзитетској галерији, са почетком у 12.00 сати.

isidora

       Након музичке нумере Саше Туцаковића, студента Правног факултета и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Катедре за клавир у класи проф. Наталије Томић, присутнима су се обратили госпођа Весна Абадић, директор Универзитетске библиотеке, госпођа Зорица Аврамовић, Генерални секретар Универзитета у Крагујевцу и проф. др Петар Веселиновић, председник Управног одбора Универзитетске библиотеке.

       У знак изузетне сарадње коју Универзитетска библиотека у Крагујевцу има са Универзитетском библиотеком у Београду током свих деценија њеног постојања, директорка Весна Абадић уручила је плакету др Адаму Софронијевићу, заменику директора Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, који је такође поздравио присутне госте.

У току четири деценије постојања Универзитетске библиотеке  у Крагујевцу, а поводом три деценије радног стажа, колегиницама Олги Перовић и Мирјани Костић, захвалницу је уручила је директор библиотеке Весна Абадић.

Такође, захвалница за изузетну пожтрвованост и ангажовање, уручена је и госпођи Весни Шујици, конзерватору и рестауратору из Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

За крај, изложбу је и званично отворила госпођа Љиљана Станимировић, аутор каталога и један од аутора изложбе.

 У музичком делу програма, учествовали су и Предраг Качавенда – баритон, уз клавирску сарадњу Николе Стојковића.

 

Налазите се: Насловна