University Library of Kragujevac 

Студентска пракса

  • ПДФ

love-your-library

Конкурс за студентску праксу у Универзитетској библиотеци у Крагујевцу отворен je читаве године!

       Драги студенти и дипломци, уколико желите да стекнете ново, практично искуство, обогатите своја знања новим садржајима и упознате се са радом у библиотеци, пријавите се за програм студентске праксе који Центар за развој каријере и саветовање студената реализује већ више година у сарадњи са Универзитетском библиотеком у Крагујевцу. Према исказаним потребама установе, за овај програм праксе могу конкурисати дипломци и студенти мастер академских студија факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.
 

       Програм праксе одвија се од јануара до децембра 2018. године, у два периода:
од јануара до јуна и 
од августа до децембра 2018.
 Трајање праксе: месец дана. По завршетку програма праксе, сви кандидати добијају сертификат о обављеној пракси.
 

Позиције за праксу доступне су у оквиру следећих програма: физичка обрада публикација – инвентарисање и сигнирање, класификација и каталогизација библиотечко-информационе грађе и извора, едукација корисника за коришћење електронских каталога и рефералних збирки, реализација дигитализације публикација из фонда Библиотеке, рад са дигиталним објектима, припрема фајлова и сл., припрема презентација библиотечко-информационе грађе и извора, припрема тематских изложби, културних програма, промоција и др., припрема информативног материјала за веб-сајт Библиотеке и друштвене мреже, рад са корисницима (електронски извори информација, интернет алати, Cobiss, Kobson, приручници и др.).
 

Напомена: приликом пријаве, кандидати могу одабрати три активности које их највише занимају, мада ће, свакако, током трајања праксе, бити упознати и са осталим пословима.
Документа за пријаву на праксу:
- Мотивационо писмо (у мотивационом писму обавезно навести: позиције (послове) које би кандидат желео да обавља током праксе
 
- CV на српском језику
 
- Копија индекса или уверења о дипломирању (за дипломце).
 
Документа за пријаву доставити путем e-мејла на адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или их донети лично у Библиотеку (Улица слободе бб).
 
 
 
Налазите се: Насловна